Big band
Big band


                                            Download onze promo flyer


De NEW SOUND BIGBAND kent haar ontstaan ergens op een zolder in het kempische Arendonk, waar een kleine groep enthousiaste muzikanten voor het eerst samenkwamen op woensdag 27 mei 1992. Een jazz-combo werd gevormd en de start van een nieuw orkest was een feit. In eerste instantie was er nog geen sprake van een big band, maar van een combo welke New Sound Band genoemd werd. New sound stond toen voor nieuwe klanken, ... vrij vertaald dus NEW SOUND. Na verloop van tijd, kende het combo succes in de regio en begon aan populariteit te winnen. Nieuwe muzikanten lieten dan ook niet lang op zich wachten en zo werd het combo uiteindelijk een echte big band, met een voltallige traditionele bezetting. Er gingen uiteraard jaren overheen voor het orkest de nodige stabiliteit kende, maar sinds enkele jaren zijn wij een hechte en goed samenhangende groep die vol passie voor de bigbandmuziek wekelijks samen repeteren op donderdagavond in feestzaal Postelboershof in de wampenberg te Arendonk. Samen leren we geleidelijk aan de kneepjes van het vak. Dat merk je vooral aan het niveau van de muziekstukken. De moeilijkheidsgraad is er met de jaren enkel maar op gestegen. De meeste muzikanten op deze website zijn trouwe muzikanten van de band en reeds sinds vele jaren lid.Dirigent

Onze dirigent: Het orkest staat onder de meer dan vakkundige leiding van onze dirigent Werner Luypaers welke met volledige toewijding en overgave er een prestigezaak van maakt om het muzikale niveau van onze big band te perfectioneren.PosterboershofOns repetitielokaal: Wij hebben een vaste repeteergelegenheid in ons geboortedorp Arendonk in de stille Kempen. Wij repeteren wekelijks op donderdagavond van 20.300h tot 22.30h in Postelboershof in Arendonk. Wij maken graag gebruik van de gastvrijheid van de taverne- en feestzaaluitbaters Martine en Ronny om onze repetities in deze gezellige zaal te houden waar wij eveneens tijdens de repetitie van een verfrissende versnapering kunnen genieten. Ons dorp is gelegen aan de nederlandse grens,en ligt kort op een 10 kilometer van de lichtstad Turnhout. Een routebeschrijving vind je op de website van Postelboershof.

Postelboershof
Wampenberg 135
B-2370 Arendonk
Tel. 014/67.04.91Onze Muziek: De NEW SOUND BIG BAND heeft een zeer uitgebreid muziekrepertoire in haar bibliotheek en speelt vooral traditionele bigbandarrangementen, maar ook hedendaagse arrangementen komen eveneens aan bod. Wij spelen vooral Swing, jazz, funk, rock, kortom alles wat het bigband era alle eer aandoet. Onze bigband speelt onder andere arrangementen van Count Basie, Sammy Nestico, Duke Ellington, Quincy Jones, Glenn Miller, Bob Mintzer, Jim Martin, Dave Wolpe, Roger Holmes, Mark Taylor, Jerry Nowak, Myles Collins, Gordon Goodwin, Lennie Niehaus, Jan van Giel, Bert Joris, Jos Moons, Fons Stienaers, Jean Kesteman, Dagmar Feyen ....... en ga maar verder.Ons publiek: Wij spelen op privé feesten, personeelsfeesten, verbroederingsconcerten, kleine festivals, eigenlijk overal waar het publiek goede Bigband muziek weet te appreciëren.

Over ons